Този сайт може да постави "бисквитки" във вашия компютър с цел да подобри вашето персонално посещение. Моля прочетете нашата политика за поверителност за да научите повече за бисквитките.

PENTAX K-1 - Описание

Кой е най-добрият фотоапарат за един фотограф?

През своите над 50 години като водещ производител на огледално-рефлексни фотоапарати в PENTAX винаги сме разсъждавали много сериозно по този въпрос и сме разработили оригинални технологии, които да предоставят добри решения. Нашата история е път на безкрайни иновации и еволюция.

Въз основа на натрупаните през тези години изживявания и професионален опит, PENTAX откри окончателното решение: нов 35mm пълноразмерен цифров огледално-рефлексен фотоапарат, наречен PENTAX K-1. Носещ гордо номера "1" в своето име, K-1 властва като флагманския модел на спечелилата си възторжени отзиви серия PENTAX K.

Въз основа на натрупаните през тези години изживявания и професионален опит, PENTAX откри окончателното решение: нов 35mm пълноразмерен цифров огледално-рефлексен фотоапарат, наречен PENTAX K-1. Носещ гордо номера "1" в своето име, K-1 властва като флагманския модел на спечелилата си възторжени отзиви серия PENTAX K.

Верен на единицата в името си, PENTAX K-1 бележи нова ера в 35mm пълноразмерни цифрови огледално-рефлексни фотоапарати.

K-1 гарантира най-високо ниво на разделителна способност и чувствителност

35mm фулфрейм CMOS сензор

Приблизително 36,4 ефективни мегапиксела

Изключителна фотографска мощ, гарантирана от сензора с голям размер

Изключително висока разделителна способност, благодарение на технологията без AA филтър

Изключителна снимачна мощ, гарантирана от сензора с голям формат K-1 е оборудван с новоразработен 35mm пълноразмерен CMOS сензор, който гарантира най-високото качество на изображенията, запечатвано от серията огледално-рефлексни фотоапарати с K-байонет. Благодарение на голямата си площ за изобразяване и широката пикселова стъпка, този сензор осигурява живи, реалистични изображения с богата градация на тоновете и минимален цветен шум. Плитката му дълбочина на рязкост ви позволява да контролирате чувството за дълбочина и ефекта боке (разфокусиране) според вашите предпочитания.

Благодарение на своите приблизително 36,4 ефективни мегапиксела, K-1 предоставя спиращи дъха, изключително реалистични изображения – от онези, които завладяват въображението на зрителя. Невероятната му разделителна способност запечатва всеки лист на отдалечено дърво или всяка капка в пръскаща струя с най-фини детайли. Тъй като осигурява данни за изображението, достатъчно големи, за да се извади кристално чисто копие с размер А2 (при 300dpi), фотографът може да разчита на голяма гъвкавост при композирането на изображението – като изреже ненужното по време на снимките или като обреже вече запечатаното изображение по време на обработката. Обработвайки големи обеми данни със своята 14-битова система за обработка на изображения, K-1 предоставя красиви снимки с богата градация.

Дизайн без AA-филтър, за оптимизиране на разделителната способност

Оптичният АА (anti-aliasing) филтър влияе на разделителната способност на фотоапарата, макар и да спомага за намаляване на ефекта "моаре" и съпътстващия го "изкривен цвят". K-1 е проектиран за работа без АА филтър, за да се възползва максимално от високата разделителна способност на своя сензор.

PRIME IV

ISO 204800

Нов процесор, оптимизиран за пълноразмерен 35mm кръг на изображението

Комбинация от супер висока светлочувствителност и изключителна резолюция на изображенията

K-1 е оборудван с последния модел процесор за изображения PRIME IV. В сравнение с предишната версия PRIME III, той е фино донастроен, за да обработва изображения с по-висока резолюция, като работната му честота е увеличена с близо 50 процента. Алгоритъмът му за обработка на цветния шум също е надстроен, за да улавя красивите изображения с фина градация при по-високо ниво на чувствителност. Комбинацията от усъвършенствана система за анализ на сцените и нови функции за обработка на изображенията спомага за подобряване на точността и надеждността при възпроизвеждане на изображението.

Възползвайки се максимално от сензора, показал превъзходни постижения в шумопотискането, и от процесора PRIME IV, K-1 осигурява максимална светлочувствителност ISO 204800 (при стандартна изходна светлочувствителност). Това не само предоставя изображения с висока резолюция, лишени от тонални скокове и зърнистост при настройките с висока светлочувствителност, но също така подобрява качеството на изображението в нискочувствителния обхват. Тъй като K-1 ви позволява да увеличите нивото на светлочувствителност, за да запечатате изображения, равностойни по качество на онези, заснети при ниска светлочувствителност, той разширява границите на фотографското себеизразяване.

Pixel Shift Resolution System

Възпроизвеждане на реалистични изображения със супер висока резолюция, надхвърляща действителните пиксели

Подсилена с SR (Shake Reduction – намаляване на клатенето) механизъм, Pixel Shift Resolution System* запечатва четири изображения от една и съща сцена, като измества сензора за изображения с един пиксел за всяко изображение, а след това ги синтезира в едно общо насложено изображение със супер висока резолюция. В сравнение със стандартната Bayer система, тази иновативна система запазва всички RGB цветни данни във всеки пиксел и предоставя красиви изображения с много по-реалистични цветове и по-фини детайли, без дори и намек за изкуствен цвят. Освен това тази система свежда цветния шум при висока светлочувствителност до минимум. Разликата в качеството на изображението е видна само с един поглед, дори без да увеличавате запечатаното изображение на компютърен екран или да вадите копие с голям размер. Изображенията, заснети с Pixel Shift Resolution System, могат да бъдат запазени като файлове в RAW формат. Можете да обработите тези файлове в самия фотоапарат, докато настройвате различните параметри или включвате и изключвате ефекта Pixel Shift Resolution, за да създадете ново изображение.

* При използването на тази система на потребителя се препоръчва да стабилизира фотоапарата на статив по време на снимките, като зададе режима за снимане на самоснимачка или дистанционно управление, или използва функцията за заключване на огледалото.
* Когато обектът се движи или се получи клатене на фотоапарата, може да не постигнете желания ефект.Pixel Shift Resolution

Нормална снимка

Получена цветова информация

Получена цветова информация

При заснемането на четири последователни кадъра всеки пиксел получава пълната RGB информация за цветовете и яркостта.

За всеки пиксел се получава информация за цветовете и яркостта само
за един цвят.

*Постига се висока резолюция и множество тонални градации,
защото изображението се генерира чрез използване на информация за цветовете и яркостта с
висока разделителна способност.
*Не се генерират изкуствени цветове и цветно моаре,
защото не се извършва интерполация на пикселите.

Поради RGB пропорциите на цветния филтър резолюцията на всеки цвят е
1/2 за зеления и 1/4 за червения и синия цвят.

 

Реконструктивна обработка

Изчислява не достигащите пиксели, като взема за отправна точка информацията от съседния пиксел и контурите (интерполация на пикселите).

В случай че изчисленият и действителният цвят се различават,
се получава изкуствен цвят и цветно моаре.

 

*Изображенията са само илюстративни.

Функция Motion Correction

Когато снимате изображение с Pixel Shift Resolution System, K-1 ви предоставя новата функция Motion Correction (коригиране на движението). Щом я активирате, фотоапаратът автоматично отчита количеството движение на обекта при непрекъснато снимане и свежда до минимум негативните ефекти при процеса на синтезиране.*

* Възможно е движението да не бъде достатъчно коригирано, ако обектът се движи в определени посоки и/или по определен начин. Тази функция не гарантира, че движението ще бъде коригирано правилно за всички обекти.

Симулатор на АА филтър

Свръх модерен механизъм, който оптично минимизира моарето и изкуствения цвят

Като използва SR механизма на фотоапарата, за да приложи микроскопични вибрации към сензора за изображения, оригиналният симулатор на АА (anti-aliasing) филтър* на PENTAX ефективно минимизира моарето и изкуствените цветове по контурите на изображението, които са често срещан проблем при снимане на обекти с дребни шарки. K-1 ви позволява да възпроизведете вярно творческите си идеи за заснетото изображение, като симулира ефекта на АА филтър, постигайки добре балансирани изображения, или като изберете режим без АА филтър за по-голяма разделителна способност.

*Тази функция действа най-ефективно при скорост на затвора 1/1000 от секундата или по-бавна.
*Възможно е тази функция да не се комбинира с някои снимачни режими.

Принцип на оптичния АА филтър

Принцип на симулатор на АА филтър

Светлина Цветен филтър АА филтър

Корекция на аберацията на обектива и компенсация на fringe ефекта*

Fine Sharpness и Extra Sharpness

Висококачествено възпроизвеждане на изображения с ефективна компенсация на аберациите

Инструменти за подсилване на остротата, които подобряват значително възпроизвеждането на фотографии с висока резолюция


K-1 ефективно компенсира изкривяването, винетирането и хроматичните аберации, причинени от конкретни свойства на обектива, и запечатва висококачествени изображения с острота от край до край. Той дори компенсира fringe ефекта при обработване на RAW данни.

*Достъпна в комбинация с обективи от серия D FA-, DA-, DA L- и FA-. Някои от тези обективи, обаче, може да не са съвместими с тези функции.

Независимо колко пиксела и каква разделителна способност може да осигури даденият сензор, запечатаното изображение може да изглежда с ниска резолюция, ако обектът е очертан с дебели контури. Функцията Fine Sharpness (Фина острота) на K-1 очертава обекта с по-тънки и естествени линии от онези, създадени при нормалната обработка, за да се пресъздаде висококачествено изображение с фини детайли. Функцията ви дава възможност да създадете изящно произведение на изкуството с реалистично описание на обекта. K-1 предлага и функция Extra Sharpness (Допълнителна острота), която подчертава по-ясно контурите на обекта с много по-фини линии, което е особено полезно при подсилване на контурите на обект с нисък контраст.

K-1 преодолява трудни полеви условия като лошо време, тъмнина и ниски температури.

Намаляване на клатенето по пет оси

Pitch и Yaw (завъртане на камерата по
хоризонталната и вертикалната ос)
Roll (завъртане на камерата по оста на обектива)

Хоризонтално и вертикално изместване


SR II – вграден механизъм за намаляване на клатенето

Първата в света компенсация на клатенето на фотоапарата по пет оси и с пет стъпки на затвора*

Разработеният от PENTAX оригинален механизъм за намаляване на клатенето от типа „изместване на сензора“ беше надстроен, за да осигури оптимална компенсация за всички обективи, използвани при ръчно снимане. Механизмът от ново поколение SR II (Shake Reduction II) е снабден с 5-осов механизъм, компенсиращ клатенето на фотоапарата, причинено от хоризонтално и вертикално изместване** (което често се получава при макро фотографията) и клатенето, причинено от roll, което трудно може да се елиминира с вградените в обектива механизми за намаляване на клатенето, както и на по-често срещаното клатене на фотоапарата, причинено от pitch и yaw. Механизмът SR II се управлява с голяма прецизност още при включването на фотоапарата и осигурява широк обхват на компенсация (до пет стъпки на затвора***), за да разшири границите на ръчното снимане.

*Важи за 35mm пълноразмерен цифров огледално-рефлексен фотоапарат от февруари 2016 г. (според проучване на RICOH IMAGING).
**При снимане в режим Live View този механизъм не компенсира клатенето на фотоапарата, причинено от хоризонтално и вертикално изместване.
*** Измерено в съответствие със стандартите CIPA, с използване на HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR обектив при фокусно разстояние 105mm.


SR: OFF


SR: ON


SR: OFF


SR: ON

Съвместим с панорамиране

Когато правите панорамиране (следене на обекта с движение на камерата със скоростта на обекта, за постигане на размазан фон и ясен обект), този механизъм ефективно управлява SR устройството, така че да отчита само посоката на движение на фотоапарата, като същевременно компенсира всички останали влияещи вектори. Благодарение на това K-1 запечатва красиви изображения с висока резолюция както при нормално, така и при понорамиращо заснемане, без да се налага някакво превключващо действие.


Operation Assist Light

Помага за боравенето с камерата на тъмно

Четири лампи за помощ при работа на тъмно са разположени на стратегически места по корпуса на фотоапарата: в горната част на байонета, зад LCD екрана, при гнездото за картата с памет и при терминала за превключване на кабела. С едно натискане на бутона за осветлението можете да ги включите*, за да улесните смяната на обектива и на картата с памет, да управлявате операциите с бутони и закачането и свалянето на кабелен спусък, за по-ефективно и удобно снимане на нощни сцени на открито и слабо осветени обекти на закрито.

* LED лампите може да се включват и изключват поотделно. Всички са зададени по подразбиране в положение "изключено".


Над байонета


Зад LCD екрана


При гнездото за картата с памет


При терминала за кабелен спусък

Прецизно действие на AE/AF дори при осветеност –3EV

LCD екран, подготвен за снимане на открито

Изключително точна автоматична експонация и управление на фокуса, дори и на тъмно

Настройка на яркостта на LCD екрана с едно действие

При ниво на осветеност –3EV е трудно да се види обект с невъоръжено око и е почти невъзможно да се фокусира точно с функцията за ръчно фокусиране. Дори и в условия на толкова слабо осветление, K-1 гарантира прецизна автоматична експонация и автофокусиране.* Благодарение на актуализирания му алгоритъм, времето за реакция при автофокусиране на слабо осветени обекти е значително намалено. В съчетание със супер високата разделителна способност, K-1 се представа забележително при снимане на тъмни места.

С едно натискане на бутон новият режим Outdoor View Setting извежда пет настройки за яркостта на LCD екрана, като ви дава възможност лесно и бързо да зададете желаното ниво на яркостта за дадено място - екранът изсветлява при ярко слънце или потъмнява под звездно небе.

 

* Светломера е измерен при светлочувствителност ISO 100 с 50mm F1.4 обектив; Фокусирането е измерено при светлочувствителност ISO 100, стайна температура и с 25те AF сензора средата.


Настройка за гледане на открито:-2


Настройка за гледане на открито:+2

Надеждна прахоустойчива и устойчива на атмосферни влияния конструкция

Напълно независима от околната среда фотографска система, в комбинация с устойчив на атмосферни влияния обектив

Комбинацията от 87-те уплътнения на K-1 и водоустойчивия вертикален грип D-BG6, предлаган допълнително, предпазва от проникване на вода и прах във вътрешността на фотоапарата. Когато е монтиран обектив от серия AW- или WR-,* K-1 и неговият обектив образуват забележителна фотографска система, напълно устойчива на суровите атмосферни условия.

* AW означава "All Weather" (за всяко време - прахоустойчива и устойчива на атмосферни влияния конструкция), а WR означава "Weather Resistant" (опростена конструкция, устойчива на атмосферни влияния).

Конструкция, устойчива на ниски температури до –10°C

DR II (Dust Removal II) механизъм

Несравнима надеждност, доказана при взискателни условия на изпитване

Ефективно отстраняване на чужди частици от сензора

Предвиждайки употреба на студени места, PENTAX подложи K-1 на изпитвания за работа в сурови атмосферни условия - при температури до –10°C, и събра обширен набор от данни за прецизност на операциите, реакции и стабилност на механизмите и веригите, както и промени в напрежението на батерията.* В резултат K-1 гарантира стабилна, безпроблемна работа дори при температури под нулата.

Като използва своя пиезоелектрически елемент, този иновативен механизъм прилага свръхзвукови вибрации върху оптичния стъклен панел, поставен пред фотографския сензор. Това ефективно отстранява всички прахови частици, полепнали по повърхността на сензора и не позволява на запечатаното изображение да се появят досадни петънца от прашинки.

* Животът на батерията се съкращава при падане на температурите. Когато снимате в студени местности, ви препоръчваме да си носите резервни батерии и да ги държите на топло във вътрешен джоб.

Филтър за спиране на UV и IR лъчите Стъкло абсорбиращо IR светлината Пиезоелектрически елемент CMOS сензор

Корпус с висока здравина и трайност

Затвор с подсилена издръжливост

Корпус от магнезиева сплав защитава вътрешното метално шаси

Издържа 300 000 освобождавания на затвора. Подготвен за професионално натоварване

Външната обвивка на K-1 е изработена от изключително здрава и лека магнезиева сплав, която осигурява отлични противоударни качества и защита от електромагнитни влияния. В съчетание с метално шаси с висока здравина, в което са монтирани вътрешните компоненти, K-1 образува цялостна структура, гарантираща изключителна трайност и превъзходна надеждност.

След серия взискателните тестове за функционалност затворът на K-1 доказа своята изключителна издръжливост, като издържа общо 300 000 освобождавания на затвора. Това гарантира превъзходна прецизност при работа и изключителна издръжливост, необходима за взискателни професионални задания.

Innovative shooting-support features to capture eye-catching masterpieces

Подджижен LCD екран

Иновативен механизъм за накланяне на LCD екрана под всякакъв възможен ъгъл по оптичната ос


Със стремежа да изравни възможно най-прецизно зрителната линия на фотографа и оптичната ос на фотоапарата, като същевременно предоставя гъвкаво регулиране на ъгъла, PENTAX проектира идеален LCD екран за K-1, като създаде иновативен механизъм, поддържащ екрана в четири статични положения. Този екран постигна две доста трудни цели, които стандартните дисплеи не успяха: никакво отклонение от оптичната ос и неограничено накланяне във всички посоки, хоризонтално или вертикално. Можете да го наклоните дори до близо 90-градусов ъгъл при заснемане под нисък ракурс и от нивото на кръста.

・Вертикално накланяне: прибл. 44°
・Хоризонтално накланяне: прибл. 35°
(Заснемане от нивото на кръста: прибл. 90°)

Air Gapless LCD екран
LCD екранът на K-1, изработен по технологията Air Gapless, използва специален слой смола между защитния панел и LCD екрана, който ефективно премахва вътрешните отражения. Съчетан с функцията Outdoor View Setting, той гарантира отлична видимост дори при ярка слънчева светлина.

Снимане в режим Live View

Автоматична корекция на хоризонта и композицията

Набор от креативни инструменти в помощ на художествената фотография

Удобни инструменти за композиране на добре балансирани изображения

В режим Live View K-1 предоставя широка гама инструменти за заснемане. Благодарение на неговия гъвкав LCD екран с чупещо се рамо можете да видите ясно изображението от различни ракурси, за да оптимизирате удобството при заснемане.

Основни функции при снимане в режим Live View

 • Избор от режими за автоматично фокусиране (AF): Face Detection, Auto Tracking, Multi-segment Auto, Select и Spot
 • Focus Assist за подчертаване на контурите в област за вътрешно фокусиране
 • Избор за извеждане на помощна решетка - пет шаблона и два цвята (бял или черен)
 • Извеждане на Zoom с максимално увеличение 16 пъти за лесно потвърждаване състоянието на фокуса.

Като се възползва от своя SR механизъм, K-1 ви помага да композирате добре балансирани, безупречни изображения. Функцията Auto Horizon Correction* сензора за изображения, за да компенсира хоризонталното накланяне на фотоапарата, което го прави полезен при снимане от ръка. Функцията Composition Adjustment** ви дава възможност за дребни настройки при композирането на изображението, чрез изместване на сензора. Тя е полезна за снимки в режим Live View с камерата монтирана на статив.

* Максимален ъгъл на компенсация: прибл. ±2° (прибл. ±1° с активиран SR механизъм)

** Максимален обхват на компенсация: ±1.5mm (±1mm по оста на въртене) или ±1°

Digital level

Прецизно отчитане наклона на фотоапарата, без да сваляме очи от обекта

Функцията Digital Level (Цифров нивомер) извежда скала в дясната страна и долната част на визьора, за да укаже хоризонталното и вертикалното накланяне на фотоапарата, което ще ви даде възможност да потвърдите хоризонталното и вертикалното подравняване на обекта, без да сваляте очи от него. Можете също така да изведете Цифровия нивомер на LCD екрана по време на заснемане с визьор, в режим Live View и при запис на видео.

Пример за извеждане на Digital Level (при заснемане в режим Live View)

  Function Dial Setting Dial

Smart Function

Управление на функциите с едно действие

Smart Function на K-1 е съвсем нова система за работа с фотоапарата, хармонизираща набор от функции с лесно боравене. Тази функционална система за работа с фотоапарата ви дава възможност бързо да избирате и задавате желаната функция с помощта само на два диска, разположени на горния панел на фотоапарата, без нуждата да влизате в менюто на LCD екрана.

Функции, управлявани от Smart Function

Function Dial

Setting Dial

Без избор

+/-

Промяна в стойността за компенсиране на експонацията

ISO

Промяна на ISO стойностите

CH/CL

Превключване между режими Continuous Shooting (Снимане в серия с избор между три режима на работа) и Single Frame Shooting (Снимане на един кадър)

BKT

Промяна в стойността на функция "клин" при заснемане в режим "клин"

HDR

Промяна на снимачен режим HDR

Grid

Снимане с визьор: ON/OFF (включен/изключен)

Снимане в режим Live View: промяна на типа решетка

SR

В режим фотография: включване/изключване на SR механизма
В режим видео: включване/изключване на Movie SR механизма

Crop

Промяна на настройката Crop

Wi-Fi

ON/OFF (включен/изключен)

Вграден GPS модул и електронен компас

Автоматичен запис на данните за местоположението на снимане

K-1 е оборудван с вграден GPS модул и електронен компас, които заедно извеждат посоката на фотоапарата на LCD екрана. Тези функции ви позволяват да прикрепяте Exif данни към записаните изображения, включително местоположението, посоката и часа на снимката (като се използва UTC време). Това е особено полезно в ситуации, в които трябва да правите старателна предварителна подготовка за посоката на снимане - например при заснемане на изгрева на слънцето и други небесни тела.


       Екран на електронния компас

Географска ширина Географска дължина Надморска височина UTC време

състояние на GPS сигнала Посока на камерата при снимане (азимут)

GPS лог, който следи придвижването на фотографа

Функцията GPS Log на K-1 автоматично следи придвижването на фотографа на фиксирани интервали. Като заредите подобен лог файл на своя компютър, можете да проследите пътя, който сте изминали, с помощта на картово приложение като Google Earth™, например.

ASTROTRACER 

Лесно проследяване и фотографиране на небесни тела без екваториален телескоп

Като се възползва максимално от своя GPS модул, електронен компас и SR механизъм, K-1 опростява астрономическото фотографиране на небесни тела без помощта екваториален телескоп. Въз основа на данните за географската ширина, получени от GPS сателити и други влияещи фактори (посоката на фотоапарата и хоризонталното/вертикалното му накланяне), получени от различните му сензори, K-1 изчислява движението на небесните тела, а след това с голяма прецизност синхронизира движението на сензора с това на небесните тела. Тъй като запечатва звездите без ефект "streaking" (ивици) дори по време на дълга експонация, можете да заснемете бледи звезди, които трудно могат да се забележат с невъоръжено око, като точкови изображения.

* Препоръчваме ви да използвате статив, за да стабилизирате фотоапарата.

* Препоръчваме ви да прочетете внимателно ръководството за експлоатация, преди да започнете да снимате.

* ASTROTRACER не може да се използва при някои снимачни режими като заснемане през интервал и композитно заснемане през интервал.

HD PENTAX-D FA 15-30mmF2.8ED SDM WR

Оптичен визьор и персонализиране

Отлично дефиниран изглед на обекта и интуитивни операции за фокусиране върху него

HD PENTAX-D FA 150-450mmF4.5-5.6ED DC AW

Диафрагма: F6.3; Скорост на затвора: 1/800 част от секундата; Компенсация на експозицията: 0.0EV; Светлочувствителност: ISO 100; Баланс на бялото: Зададена цветна температура; Персонална настройка на изображението: Bright (ярко)

Оптичен визьор с почти 100% зрително поле

Гарантира ви ясен изглед към зрителното поле и лесно фокусиране

Оптичният визьор на K-1 е с почти 100-процентово зрително поле и 0,7-кратно увеличение, което ви осигурява изглед с кристална яснота и острота на обекта и голямо, отлично дефинирано поле на изображението. И двете са предимства на 35mm фулфрейм огледално-рефлексен фотоапарат. Този визьор предоставя и ясен изглед към полето на изображението без аберации, дори и по краищата. Неговият фокусиращ екран (матово стъкло) Natural-Bright-Matte III* улеснява определянето на вътрешната точка на фокусиране, дори ако извършвате ръчно фокусиране.

* Матовото стъкло е фиксирано и съответно не сменяемо.

Прозрачен LCD

Прозрачен дисплей във визьора

Потвърждение на работното състояние на фотоапарата с един поглед

Прозрачният LCD дисплей на визьора ви позволява да изберете желаните данни (например извеждане на решетка) и да ги следите на визьора. Това е полезно, когато коригирате накланянето на фотоапарата с помощта на цифровия нивомер или пренареждате композицията на изображението с помощта на решетка, без да сваляте очи от обекта.

Digital Level

Цифровият нивомер извежда хоризонталното и вертикално накланяне на K-1 с две лентови скали. В сравнение със стандартния нивомер, който използва лентова скала за експонацията, той не само ви позволява по-лесно да определите наклона на фотоапарата, но и ви дава възможност да проверите едновременно стойностите на наклона и експонацията. В резултат на това нивомерът значително подобрява функционалността на фотоапарата при снимане с визьор.
Избор на данни в дисплея на визьора

Прозрачните данни, които се извеждат във визьора (стил на решетка, Цифров нивомер, рамка на автофокуса и рамка на точковото измерване) могат да бъдат включвани и изключване поотделно, за да съответстват на различните снимачни условия и предпочитани стилове на снимане.

* Демонстрационна симулация на всички данни, извеждани във визьора, с изключение на кроп рамката.

Всички сменяеми обективи с формат APS-C и K-байонет могат да се използват с K-1

От ултра широкоъгълен до супер дългофокусен - можете да използвате цялата гама обективи от серия DA с K-1, без никакви модификации. Те предоставят изключително качество на изображението, въпреки своя компактен и лек дизайн.

Обективи DA★ / DA Limited / DA

Fish-eye zoom

smc PENTAX-DA FISH-EYE10-17mmF3.5-4.5ED[IF]

Ultra-wide-angle

smc PENTAX-DA 12-24mmF4ED AL[IF]

Standard zoom

smc PENTAX-DA★16-50mm F2.8ED AL[IF] SDM

HD PENTAX-DA 16-85mmF3.5-5.6ED DC WR

smc PENTAX-DA 17-70mmF4AL[IF] SDM

HD PENTAX-DA 18-50mmF4-5.6 DC WR RE

smc PENTAX-DA 18-55mmF3.5-5.6AL WR 

HD PENTAX-DA 20-40mmF2.8-4ED Limited DC WR

Telephoto zoom

smc PENTAX-DA★50-135mmF2.8ED[IF] SDM

smc PENTAX-DA 50-200mmF4-5.6ED WR

HD PENTAX-DA 55-300mmF4-5.8ED WR

smc PENTAX-DA★60-250mmF4ED[IF] SDM

High-magnification zoom

smc PENTAX-DA 18-135mmF3.5-5.6ED AL[IF] DC WR

smc PENTAX-DA 18-270mmF3.5-6.3ED SDM

Ultra-wide-angle

smc PENTAX-DA 14mmF2.8ED[IF]

HD PENTAX-DA 15mmF4ED AL Limited

Wide-angle

HD PENTAX-DA 21mmF3.2AL Limited

Standard

smc PENTAX-DA 35mmF2.4AL

Medium telephoto

HD PENTAX-DA 40mmF2.8 Limited

smc PENTAX-DA 40mmF2.8 XS

Telephoto

smc PENTAX-DA 50mmF1.8

smc PENTAX-DA★55mmF1.4 SDM

HD PENTAX-DA 70mmF2.4 Limited

smc PENTAX-DA★200mmF2.8ED[IF] SDM

smc PENTAX-DA★300mmF4ED[IF] SDM

Super-telephoto

HD PENTAX-DA 560mmF5.6ED AW

Standard/Macro

HD PENTAX-DA 35mmF2.8 Macro Limited

* Категориите обективи са класифицирани в режим Crop.

Режим Crop

Автоматично превключване на площта на изображението с монтиране на обектив

Когато на K-1 монтирате обектив от серия DA★,DA Limited или DA, неговият режим Crop автоматично превключва площта на изображението в размер APS-C, обхващащ средната част от полето на изображението, като същевременно извежда рамката за изрязване във визьора. Това не само гарантира изображения с висока резолюция с приблизително 15,36 ефективни мегапиксела, но ви осигурява и ефективно покритие на AF сензора върху площта на изображението за по-гъвкава композиция при работа с автоматично фокусиране. Когато изберете настройка FF (Full Frame - пълноразмерен) от режим Crop, можете да запечатате дори 35mm пълноразмерно изображение с обектив от серия DA.*

* С някои обективи и/или при определени снимачни условия в запечатаното изображение може да има драстично падане на яркостта и/или резолюцията в участъците извън площта на изображението във формат APS-C. Тази настройка не компенсира различните аберации на обективите.

Дисплей на визьора в режим Crop (площ на изображението във формат APS-C)

Рамка за изрязване (Кроп рамка)

* Това изображение показва всички AF сензори с илюстративна цел.

Персонализиране

Персонализирайте своя K-1, като настроите функциите на фотоапарата според вашите предпочитания

K-1 предоставя широка гама настройки за персонализиране, за да оптимизирате лесното боравене и удобството на работа с фотоапарата. Тези настройки са предназначени да разширят функциите на режима USER (потребител) и бутоните Fx (функции), да подобрят достъпността до желаните функции в контролния панел и да предотвратят неволни грешки по време на работа.

Режим USER (потребителски режим)

Към този режим могат да бъдат присвоени пет различни комбинации от най-често използваните функции, за да отговарят на снимачните условия за конкретни обекти или творчески виждания.

Контролен панел

Този панел извежда списък на функциите и тяхното състояние на LCD екрана, като същевременно ви дава възможност да променяте съдържанието и/или подредбата на изброените функции, за да ги пригодите към своя стил на заснемане.

Бутони за персонализиране

 Бутон Fx1
Можете да присвоите една функция от седем възможни опции (по подразбиране: RAW)

Бутон Fx2 
Можете да присвоите втора функция от седемте възможни опции (по подразбиране: Outdoor View Setting)

 Бутон AF
Можете да присвоите една от функциите, управляващи операциите с автоматично фокусиране.

Лостче за предварителен преглед
Можете да присвоите режим на оптичен или цифров преглед.

 E-диск
Можете да присвоите набор от режими за експонация.

Персонализирани функции

предлага общо 26 персонализирани функции.

 Бутон за заключване

За да предотврати неволни промени в настройките, K-1 ви предоставя бутон за заключване на временно неактивните бутони и дискове за управление. Той ви предлага избор между две функции за заключване: Type 1, която предотвратява неволни промени в настройките на експонацията и Type 2, която предотвратява промени в работните настройки на фотоапарата.

Бутони и дискове, които могат да се заключват:

Type 1

Type 2


Компактен, здрав корпус

Забележителна маневреност, въпреки 35mm пълноразмерен дизайн

K-1 е наследил концепцията за развитие на PENTAX, според която фотоапаратът трябва да е с компактно тяло и с него да се работи лесно в полеви условия. PENTAX преструктурира напълно механичната част, съдържаща задвижващите механизми на затвора и огледалото, като същевременно премести визьора, за да бъде фотоапаратът максимално нисък. Усъвършенстваната технология на PENTAX за пакетиране с висока плътност успя да създаде компактно и маневрено тяло за новия модел K-1.

На преден план: PENTAX SLR с APS-C размер
Отзад: PENTAX 35mm фулфрейм SLR (K-1)

Свободно скачено огледало

За да поберем 35mm пълноразмерен сензор и да покрием светлинния поток на големия визьор с почти 100-процентово зрително поле, беше необходимо да увеличим размера на основното огледало и неговата кутия. За да минимизираме размера на кутията за огледалото, в PENTAX разработихме нов механизъм, който прибира основното огледало, докато се издига нагоре.

Байонет

Прозорец на затвора

Действие на основното огледало

Действие на основното огледало без свободно скачена структура на огледалото (огледалото се удря в байонета на обектива.)

Основното огледало и неговата ос се прибират, когато то е във вдигнато положение.

Концептуално изображение на свободно скачената структура на огледалото

Функции при снимане

Набор от снимачни функции, за да запечатате безпроблемно решителния момент

HD PENTAX-D FA 24-70mmF2.8ED SDM WR
Диафрагма: F3.5; Скорост на затвора: 1/160 сек.; Компенсация на експозицията: 0.0EV;
Светлочувствителност: ISO 100; Баланс на бялото: дневна светлина; Персонална настройка на изображението: Портрет

Система на PENTAX за анализ на сцената в реално време

Оптимизиране действието на AE и AF системите и по-лесно композиране на изображението

Подкрепена от RGB сензора за измерване на осветеността с приблизително 86 000 пиксела и новият процесор за изображения PRIME IV, системата на PENTAX за анализ на сцената в реално време анализира с голяма точност и ефикасност разпределянето на яркостта в полето на изображението, основния цвят на обекта и неговото движение. Освен това, като внедрява революционна технология с изкуствен интелект, наречена "задълбочено обучение", в своя алгоритъм за отчитане на изображения*, тази система оценява по-прецизно всяка отделна сцена, като същевременно оптимизира точността и изпълнението в системите за замерване на осветеността, контрол на експонацията и автоматичното фокусиране, и избира най-подходящия финален щрих за дадената сцена или композиция.

* Тази оригинална технология на RICOH е достъпна при снимане с визьор, когато режимът на експонация е зададен на Scene Analyze Auto, а режимът Custom Image (Персонална настройка на изображението) е зададен на Auto Select.

SAFOX 12 

Новоразработена AF система с разширена област на работа на автоматичния фокус

Рамката за автоматично фокусиране на K-1 беше разширена, за да се оптимизира по-лесното композиране на изображението в по-голямото 35mm пълноразмерно поле на изображението. Благодарение разработването на нов AF сензорен модул SAFOX 12, областта на автоматично фокусиране е приблизително 40 процента по-широка от стандартната AF рамка.* За да обхване по-дългия оптичен път, необходим за разширената AF област, в компактния корпус, K-1 предлага иновативен и ефективен оптичен дизайн, в който входящата светлина се връща обратно в AF модула. Благодарение оптимизацията на кондензаторната леща, той осигурява и увеличен брой AF сензорни точки (общо 33). Този свръхмодерен AF модул подобрява както компактните размери, така и изключителното формиране на изображението.

AF модул SAFOX 12

Този нов AF сензорен модул е снабден с две рефлексни огледала. Като отразява входящия светлинен поток върху тях два пъти, модулът осигурява по-дълъг оптичен път, а цялостният му размер е запазен почти идентичен с този на SAFOX 11

Рефлексно огледало Оптичен път Кондензаторна леща

Сепараторна леща Инфрачервен Филтър AF сензор

Сензор за светлинния източник е разположен до пентапризмата, за да оптимизира точността на автофокуса, като компенсира грешките във фокусирането, причинени от конкретни изкуствени източници на осветление.

RGB сензор за измерване на осветеността с 86 000 пиксела

Прецизен анализ на сцената, основан на цвета, формата и движението на обекта

RGB сензорът за измерване на осветеността на K-1 с приблизително 86 000 пиксела не само осигурява превъзходна разделителна способност, но и разпознава цветовете с голяма прецизност. След като измерва точно формата, основния цвят и движението на обекта, той подава получените данни към системата на PENTAX за анализ на сцената в реално време, за да бъде анализът съвършено точен.

33-точкова AF система с 25 кръстати сензора

Гарантира надеждно, постоянно фокусиране върху обекта

Усъвършенстваната 33-точкова AF система на K-1 разпределя AF сензорите с висока плътност, за да следи ефективно важните участъци от полето на изображението, като същевременно предоставя 25 кръстати сензора, които да гарантират изключително точно фокусиране върху обекта.

 Кръстат сензор Линеен сензор   Линеен сензор за осветеност над F2.8

AF система с линейни сензори при поток на осветеност F2.8

Трите централни сензора са предназначени да разпознават потока светлина от обектив с диафрагма F2.8, за да осигурят прецизно автофокусиране. Когато използвате светлосилен обектив с плитка дълбочина на рязкост, тези сензори могат значително да подобрят прецизността на фокусиране.

Zone Select (Избор на зона)

Select-area expansion (Избор на разширяване на участъка)

Този режим ви позволява да изберете набор от девет точки, образуващи квадрат, който можете да местите както желаете, като придвижите централната точка. Режимът разпознава обекта, поставен в този квадрат, оптимизира фокуса и проследява движението му - и всичко това става автоматично.

Този режим ви позволява да изберете една от 33-те AF точки, за да фокусирате върху обекта и кара K-1 да проследи автоматично обекта, и да поддържа фокуса върху него с помощта на съседните точки, дори когато той се премести от първоначалната точка. Можете да избирате желаната област на разширяване между 9, 25 или 33 точки.*

    Броят AF точките може да намалее, ако избраният участък за разширяване включва участък или участъци извън AF рамката.

Автоматично проследяване със системата на PENTAX за анализ на сцената в реално време

Подкрепяна от системата на PENTAX за анализ на сцената в реално време, функцията за автоматично проследяване на K-1 разпознава безпогрешно движението на обекта въз основа на различни фактори, включително цветове, а след това поддържа постоянен фокус върху обекта през целия процес на заснемане, като автоматично мести вътрешната фокусна точка.

Автоматичен анализ на сцени

Значително подобрена прецизност, благодарение на внедрената технология с изкуствен интелект

Подкрепян от системата на PENTAX за анализ на сцената в реално време, режимът за Автоматичен анализ на сцени на K-1 автоматично оптимизира настройките на експонацията и избира най-подходящия финален щрих за вашия обект. Когато използвате оптичния визьор, режимът се подпомага и от алгоритъм, който внедрява технологията с изкуствен интелект за "задълбочено обучение" и извършва подробен анализ на дадена сцена въз основа на огромния обем данни, натрупан от предишни сцени.

Система за многорежимна автоматична експонация

Високоскоростен затвор - 1/8000 част от секундата

Избор между различни режими за автоматична експонация

Изключителна точност на работа и забележителна издръжливост

В допълнение към стандартните режими Program (P), Aperture-Priority (A) и Shutter-Priority (Tv), K-1 предоставя и разработените от PENTAX режими Sensitivity-Priority (Sv) и Shutter-speed/Aperture-Priority (TAv), които гарантират правилна експонация на обекта, като включват по-активно ISO светлочувствителността в операциите по управление на експонацията. Тази многорежимна система гарантира по-гъвкаво управление за настройките на експонацията, за да бъде изразено движението на обекта или дълбочината на полето. Тя осигурява и широк обхват за компенсация на експонацията от ±5EV (при заснемане на фотография), за да разшири обхвата на управление на експонацията.

K-1 е оборудван с електронно управляван вертикален затвор, за да оптимизира работата на 35mm фулфрейм сензора. С максимална скорост 1/8000 сек., той ви позволява да отворите диафрагмата дори на места с ярка осветеност и да се възползвате максимално от ефекта боке (разфокусиране), създаван от големия сензор. Фотоапаратът ви предоставя и скорост на синхронизиране със светкавица от 1/200 част от секундата. Символизиращ концепцията на K-1 като фотоапарат за полеви условия, този затвор е предназначен да бъде компактен и лек, с добре балансирана комбинация от прецизни операции и изключителна издръжливост.

Скоростен режим на снимане в серия

Голям капацитет за запис на изображения при снимане в серия

Безупречно непрекъснато заснемане с приблизително 4,4 изображения в секунда

Максимален брой от 100 изображения, запечатани с висококачествена 36-мегапикселова резолюция

K-1 предоставя високоскоростно снимане в серия с максимална скорост приблизително 4,4 изображения в секунда (при настройка CH). Освен това можете да превключите мигновено към опционална настройка на скоростта от три изображения в секунда (CM) или 0,7 изображения в секунда ( (CL), като използвате главното меню или функцията Smart. В режим APS-C Crop скоростта на заснемане може да бъде увеличена до приблизително 6,5 изображения в секунда, за да се гарантира бърза реакция при бързо движещи се обекти.

Благодарение на буферната си памет с голям капацитет, K-1 ви позволява да запишете голям брой изображения при снимане в серия: приблизително 70 JPEG изображения (или приблизително 17 RAW изображения) при настройка CH; приблизително 100 JPEG изображения (или приблизително 20 RAW изображения) при настройка CM, или приблизително 100 JPEG изображения (или приблизително 100 RAW изображения) при настройка CL.**

* Тези числа са приблизителен брой на изображенията, които можете да запишете в 35mm пълноразмерен формат, във формат JPEG L-size Best и при светлочувствителност ISO 100.

Hyper Program и Hyper Manual

Гъвкав контрол на дълбочината на рязкост и движението на обекта

В режим Program (P), K-1 разполага с разработения от PENTAX режим Hyper Program, който ви дава възможност да зададете желана скорост на затвора или отвор на диафрагмата, като използвате предните и задни e-дискове, като същевременно запазвате правилното ниво на експонация. Това премахва необходимостта да използвате програмния диск, когато превключвате към режими Tv или Av.

Преден e-диск Заден e-диск Зелен бутон AE-L бутон


Концептуална диаграма на режим Hyper Program

Концептуална диаграма на режим Hyper Manual

Комбинацията от бленда и скорост на затвора може да се променя, без да засегне запаметената стойност на експонацията.

При режим Hyper Manual (M) с едно натискане на зеления бутон мигновено задавате същите диафрагма и скорост на затвора като тези на режим P, за да постигнете правилна експонация. След това можете да регулирате експонацията до желаното от вас ниво, като използвате предните и задни e-дискове. С функцията AE-lock можете дори да промените настройките за отвора на диафрагмата и/или скоростта на затвора, като запазите първоначалното ниво на експонация.

Когато зададете функция Smart в режим ISO, можете да се насладите на по-гъвкаво управление на трите основни параметри на експонацията (отвор на диафрагмата, скорост на затвора и ISO светлочувствителност) в режими P и M, като използвате комбинация от предните и задни е-дискове и дискът за настройките.

Функции за композиция и заснемане

За свобода на креативността и безгранично вдъхновение

HD PENTAX-D FA 24-70mmF2.8ED SDM WR

Диафрагма: F8.0; Скорост на затвора: 1/500 sec.; Компенсация на експозицията: -0.3EV ; Светлочувствителност: ISO 100; Баланс на бялото: AWB; Персонална настройка на изображението: Landscape

Custom Image (Персонална настройка на изображението)

Лесно извеждане на идеалния тон и оттенък за всеки обект

Функцията Custom Image на K-1 ви дава възможност да приложите предпочитания от вас финален щрих към вашето изображение, въз основа на обекта или творческите ви намерения. С добавянето на режима Auto Select, при който фотоапаратът автоматично разпознава вида сцена или обект и избира най-добрия финален щрих вместо вас, и Flat, който генерира базово изображение, изключително толерантно към ретуширане, K-1 вече осигурява общо 13 режима с персонализирани изображения.* Всеки от режимите предоставя дребни корекции на параметри като наситеност, сянка, тоналност, контраст и острота.**

* Режим Custom Image е фиксиран в положение Auto Select, когато режимът за експонация на фотоапарата е зададен в положение AUTO.

** Параметрите, които можете да коригирате, може да се различават, в зависимост от избрания режим Custom Image.

Flat

Подбор от режими Custom Image

 • Auto Select (автоматичен избор)

 • Bright (ярко изображение)

 • Vibrant (живи цветове)

 • Radiant (сияйно изображение)

 • Reversal Film (диапозитив)

 • Monochrome (едноцветно изображение)

 • Cross Processing (обработка в класическата фотография)

 • Muted (приглушени цветове)

 • Flat (плоско изображение)

 • Natural (естествени цветове)

 • Portrait (портрет)

 • Landscape (пейзаж)

 • Bleach Bypass (обработка в класическата фотография)

Bright

Контрол на яснотата и корекция в цвета на кожата* 

Compensation of the subject’s texture, while retaining the image’s overall sharpness

Функцията за контрол на яснотата е технология за обработка на изображението, ефективна при възпроизвеждане на гланцираната текстура на металите и яснотата на небето или плискащата се вода. Като регулира гладкостта на копринена или лъскава повърхност, тя ви дава възможност да контролирате качеството на текстурата и степента на яснота. Функцията за корекция в цвета на кожата** възстановява нежната текстура и здравословната тоналност в кожата на обекта, като запазва пресъздаването на косата и облеклото му, както и на фона, с висока резолюция. Тя изобразява вашия обект с гладка текстура и здравословен оттенък на кожата.

* И двете функции са технологии, разработени от RICOH Co., Ltd.

** Функцията за корекция в цвета на кожата може да бъде активирана само при избран режим Face Detection (разпознаване на лица)

Контрол на яснотата: -4         Контрол на яснотата: 0         Контрол на яснотата: +4

Корекция в цвета на кожата: изключена     Корекция в цвета на кожата: включена

HDR

Вярно възпроизвеждане на светлосенките

Режимът на K-1 HDR (High Dynamic Range - висок динамичен обхват) ви предоставя изображение, подобно на гледаното с невъоръжено око, като минимизира избелелите светли участъци и катраненочерните сенки, дори при сцени с изключително висок контраст. Режимът ви позволява и да зададете обхват от промени в експонацията или да използвате функцията Автоматично регулиране на позицията.** Тъй като този режим може да запазва оригиналните файлове с изображения във формат RAW, можете да ги обработите, като промените HDR настройките или изключите режима HDR. Като използвате персонален компютър и приложения софтуер, можете също така да разделите един файл във формат RAW на три отделни файла във формат RAW и да ги запазите като отделни файлове.

* Тази HDR функция не може да се използва при някои снимачни режими и не е съвместима с някои други функции.
** Функцията Автоматично регулиране на позицията се фиксира в положение OFF (изключена), когато изберете снимачен режим Interval или Interval Movie.

Множествена експонация

Три начина да синтезирате изключително креативни изображения

K-1 ви дава възможност да заснемете желания брой изображения — от 2 до 2000 — за да синтезирате от тях едно насложено изображение, с три режима на синтез: среден, добавъчен и сравнителна яркост. При заснемане в режим Live View K-1 извежда полупрозрачен образ на вече заснетото изображение на своя LCD екран, като ви позволява да направите прецизно подравняване на изображенията.

натрупванеЦифрови филтри

Създаване на драматични произведения на изкуството със специални визуални ефекти

K-1 предлага избор измежду 9 цифрови филтри по време на заснемане и 21 цифрови филтри по време на възпроизвеждане. Можете да приложите до 20 филтъра върху едно изображение, за да създадете отличаващо се произведение на изкуството с ваш собствен стил.

CTE

Изразяване на цветовете на въображението, вместо правдиво цветово възпроизвеждане

В контраст със стандартния режим за автоматичен баланс на бялото, който е предназначен да потиска ефекта от светъл цвят от източника върху цветовото възпроизвеждане на изображението, режимът CTE (Color Temperature Enhancement - подобряване на цветната температура) подчертава преобладаващия цвят на изображението в зависимост от цветната температура. Използва се, за да постигнете драматични сцени на слънчев изгрев и залез или заснежени пейзажи под облачно небе. Режимът е ефективен и срещу избледняване на цветовете или загуба на цветове като тъмнозелените и бледорозови оттенъци.

AWB                                                                  CTE

Запис на видео

Заснемане на таймлапс с 4K резолюция

Full HD видеоклипове с красив боке ефект

Документиране на постоянно променящ се обект във висока резолюция

K-1 записва живи, реалистични видеоклипове. Благодарение на плитката дълбочина на рязкост, предоставена от неговия 35mm пълноразмерен дизайн, той ефективно създава красив боке ефект. Можете също така да записвате стерео звук, като използвате стерео микрофон (продава се в търговската мрежа, не се предлага в комплект с K-1) или да следите звукозаписа, като използвате слушалки (продават се в търговската мрежа, не се предлагат в комплект с K-1)

Режимът Interval Movie на K-1 ви дава възможност да записвате неподвижни изображения на бавно променящ се обект през фиксиран интервал от време и после да ги свържете във видео файл. Можете да възпроизвеждате видео файла с резолюция 4K (3840 x 2160 пиксела)*, сякаш превъртате времето на екрана. K-1 предлага и функция Star Stream, която ви позволява да рисувате вълшебните следи на звездите във вашия видеоклип.

* Когато възпроизвеждате видео файла на устройство, различно от K-1, ви препоръчваме да използвате компютърна операционна система, поддържаща възпроизвеждане на филми с 4К резолюция.Wi-Fi съвместимост

Дистанционно управление на фотоапарата посредством смартфон

Като свържете безжично K-1 към вашия смартфон, ще можете да заснемате изображения от разстояние или да ги разглеждате на екрана на смартфона.* Можете да задавате различни снимачни функции и да променяте настройките им, да регулирате фокуса, да освобождавате затвора и да преглеждате заснетите изображения.

* За дистанционно заснемане и преглед на изображенията ви е необходимо предназначеното за целта приложение Image Sync. Можете да го свалите безплатно от App Store (за iPhone телефони) или Google Play™ (за смартфони с Android™).
** Посетете официалния уебсайт RICOH IMAGING или се свържете с нашия център за обслужване на клиенти, за да научите кои са съвместимите операционни системи за смартфони.

Съвместимост с IMAGE Transmitter 2

Фотография от свързан персонален компютър.

След като инсталирате на вашия компютър опционалния софтуер за скачване IMAGE Transmitter 2 и го свържете с K-1 посредством USB порт, можете да работите с K-1, като автоматично прехвърляте и запазвате записаните изображения, както и да преглеждате фотографските данни на вашия компютър. Това значително подобрява ефективността на студийното заснемане.
Забележка: За правилна употреба трябва да актуализирате софтуера до последната му версия. Посетете официалния ни уебсайт за повече подробности.

Обработка на RAW данни в самия фотоапарат

Прилагане на желания финален щрих без нужда от компютър

K-1 предлага обработка в самия фотоапарат на файлове във формат RAW, а обработените файлове се запазват като отделни JPEG или TIFF файлове. Това позволява голяма гъвкавост при окончателната обработка на заснето изображение, което е по-близко до вашите творчески намерения, без нуждата да използвате компютър. Благодарение на широка гама регулируеми параметри, можете да добавите желания финален щрих независимо къде се намирате, докато останете окончателно удовлетворени от резултата. K-1 предлага и новоразработен потребителски интерфейс за по-лесно и гъвкаво управление на параметрите.

Гнездо за две карти

Съхраняване на голям обем изображения на две SD карти с памет

Гнездото на K-1 е предназначено за две SD карти с памет, като можете да избирате между три режима на съхранение: “Serial”, за да запазите голям обем от данни последователно от едната карта към другата; “Duplicate” (едновременно съхранение) за опростено съхранение на данни, и “RAW/JPEG Division”, за да разделите файловете с данни въз основа на формата, в който са записани. Възможно е и да копирате изображение, запазено в едната карта, на другата.


Digital Camera Utility 5

Ексклузивен софтуер за висококачествени довършителни щрихи и преглед

Поддържан от спечелилия си възторжени отзиви процесор за обработка на изображения SILKYPIX®, този софтуер ви дава възможност да преглеждате заснетите изображения и да ги обработвате като файлове във формат RAW на компютър. Той е съвместим с новите функции на K-1, включително режима Flat на функцията Custom Image и функцията Motion Correction на системата Pixel Shift Resolution.

Към начало